Kinderboekenweek 2017

Beste ouders,

In het kader van de Kinderboekenweek hebben we op school voor de kinderen de volgende activiteiten:

Woensdag 4 oktober 9.00 uur
Feestelijke opening op het schoolplein met het themalied van Kinderen voor kinderen: ‘Gruwelijk Eng!’. Alle kinderen mogen deze dag zich verkleden en ‘eng’ naar school komen (niet verkleden als terrorclown!) Aansluitend aan het openingslied/dans volgt er een korte modeshow op het schoolplein van alle verklede kinderen.

Dinsdag 10 oktober
Alle juffen en meesters gaan in een andere groep voorlezen.

Woensdag 11 oktober
Boekendate voor groep 5 t/m 8. Alle kinderen van deze groepen nemen hun favoriete boek mee naar school en vertellen hierover in de klas. (Favoriete boek meenemen!)

Donderdag 12 oktober
Boekenmarkt door de hele school, kinderen mogen maximaal 5 boeken die ze niet meer lezen meenemen om aan elkaar te verkopen voor 50 cent per stuk. De opbrengst gaat naar het goede doel van school; het project van juffrouw Margriet in India. Boeken die niet verkocht worden gaan weer mee naar huis. Boeken kunnen vanaf nu al worden meegenomen naar school. (Om boeken te kopen a.u.b. muntjes van 50cent meegeven.)

Vrijdag 13 oktober
Afsluiting van de Kinderboekenweek. Vanmiddag komen alle liefhebbers van lezen aan hun trekken tijdens de Leesmarathon. In de gymzaal mogen alle boekenwurmen drie kwartier lang lezen uit een boek naar keuze. De kinderen kunnen zich hiervoor inschrijven. Kinderen die niet zo lang willen lezen, blijven in de klas en werken daar in een puzzelboekje rondom het thema ‘Gruwelijk eng!’.

Voor iedereen die nog niet genoeg heeft van het thema ‘Gruwelijk Eng! is er donderdagavond nog de Halloweenwandeling van de Ouderraad.

Team BS de Leeuwerik

Terug naar Nieuws