Basisschool de Leeuwerik stapt over op ‘DrinkWater’

Gezond opgroeien in Sittard – Geleen:  Basisschool de Leeuwerik stapt over op ‘DrinkWater’

Gemiddeld consumeert elk kind 6 kilo suiker per jaar uit zoete dranken tijdens schooltijd.

De  gemeente Sittard-Geleen, de schoolbesturen, Ecsplore en SPRINT vinden het belangrijk dat kinderen in Sittard-Geleen gezond opgroeien. Bassischool de Leeuwerik vindt dit gelukkig ook en stapt daarom over op DrinkWater. De leerlingen gaan samen spelenderwijs de voordelen van DrinkWater ontdekken, zoete dranken tijdens schooltijd zien we liever niet meer.

Uit de ervaring van andere basisscholen die overstappen op DrinkWater blijkt dat ouders wel willen dat hun kinderen meer water drinken, maar het eerder de gewoonte is om pakjes te drinken. Deze pakjes zijn helaas niet zo gezond, zo zitten er bijvoorbeeld in één pakje Wicky, Capri Sun of Fruit shoot maarliefst 5 suikerklontjes. Om dit te verbranden moet je ongeveer 28 minuten wandelen of 23 minuten fietsen.

We hebben het Drink Water project feestelijk geopend. Uiteraard waren jullie hierbij van harte welkom! 

water4

Hoe gaan we overstappen?

Tussen de lessen worden er watermomentjes georganiseerd. Een watermomentje is een moment waarop kinderen samen water uit de kraan drinken. Het watermoment is een leuk, actief en vrolijk moment. Met thematische lessen en activiteiten worden leerlingen bewust gemaakt van de voordelen van water drinken.

Bidon
In de eerste schoolweken krijgen alle leerlingen een eigen supergave DrinkWater bidon. Deze worden op school bewaard en gevuld. In het weekend en in de schoolvakantie gaat de bidon mee naar huis. Zo kunnen de kinderen de bidon ook thuis gebruiken en kan de bidon een keertje goed schoon worden gemaakt.

water3 Water5water2Water1

Terug naar Nieuws